Nyheter

Ny rapport om muligheter for marine proteiner i det amerikanske helse- og ernæringsmarkedet

Prosjektet, som er gjennomført av Altavida AS, omfatter kartlegging av verdikjeden for proteiner innenfor helse- og ernæringsmarkedet i USA, og muligheter for marine proteiner i dette markedet. Potensialet for høyverdige fiskeproteiner er estimert til rundt 45 til 60 mill US i dagens marked. De mest interessante segmentene er sportsernæring og måltidserstatningsprodukter, og spesialfôr til hund og katt. Marine proteiner vil i første omgang kunne posisjonere seg som et alternativ til melke- og soya baserte proteiningredienser. En ny proteiningrediens i disse markedene må ha konkurransedyktig prising, god smak (dvs. ingen eller lite smak), dokumentasjon av helsefordeler og tilstrekkelig holdbarhet. Basert på norsk marin ingrediensindustris tilgang til ferskt råstoff, tilgjengelig teknologiløsninger og ideer, samt resultater fra ernæringsstudier på marine proteiner, ligger det godt til rette for å utvikle attraktive produkter til disse markedene. Prisene er attraktive i forhold til eksisterende markeder for marine protein produkter.

proteinprodukter usa

Rapporten, samt presentasjonen om prosjektet på RUBIN-konferansen kan lastes ned (se nedenfor). For ytterligere detaljer fra markedsanalysen kan man kontakte Bjørn Skjævestad, Altavida (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. )

Når det gjelder videre planer så vil det i første omgang bli etablert et nettforum hvor interesserte aktører i Norge innenfor produksjon, teknologiutvikling, forskning, virkemiddelapparat og markedsføring av norske marine proteiner blir invitert til å delta. Dette for å bidra til å gjøre den norske ?marine protein clusteret? til internasjonalt ledende innen verdiøkende marine proteiner. Dette vil bl.a. være et verktøy for idégenerering, planlegging og strukturering av samarbeidsprosjekter som må gjennomføres for å lykkes på dette området

Bjørn Skjævestad i Altavida vil stå som redaktør og administrator av dette forumet. Det kommer mer info om dette etter hvert.