Nyheter
Ny rapport om utnyttelse av biråstoff fra krabbe til konsumprodukter
- Detaljer
- Opprettet fredag 13. mars 2009 08:43
Et prosjekt ved Rørvik Fisk AS om utvikling av nye produkter basert på ulike typer biråstoff fra taskekrabbe, dvs. kjøtt fra legg og bur, samt rogn og levermasse, er avsluttet. I prosjektet, som er gjennomført i samarbeid med SINTEF Fiskeri og havbruk, er det utviklet to nye produkter; krabbetapas og krabbeburger. Man avventer tilbakemelding fra markedet før flere varianter introduseres. Det foregår nå industriell produksjon av de to produktene, som selges i REMA butikker og COOP kjeden. Så langt er tilbake-meldingene fra markedet gode.
Innblanding av krabbebiråstoff er over 50 % og man bruker hvitfisk som bindemiddel. Mengden marint råstoff er inntil 80 %. Resultatene er gitt i RUBIN-rapport 174 .
Prosjektet et delfinansiert av RUBIN, Krabbeutvalget/FHF og Innovasjon Norge.