Nyheter

Bransjeforening for marin ingrediensindustri (MARING) er stiftet

Den 31. august 2004 var en merkedag for den marine ingrediensindustrien. Da ble MARING, som er en bransjeforening for den marine ingrediensindustrien, stiftet. Initiativtaker til dannelsen er RUBIN, som har arbeidet med dette i over ett og et halvt år på oppfordring fra den marine ingrediensindustrien. Fra februar i år har en arbeidsgruppe ledet av Jostein Refsnes, og med deltakere fra ingrediensindustrien, arbeidet fram vedtekter og et overordnet arbeidsprogram som ble vedtatt på stiftelsesmøtet.

Foreningen er tilknyttet Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening i NHO, og skal arbeide med medlemmenes fellessaker innenfor bl.a. handelspolitikk, markedspolitikk og regelverk. Dessuten skal foreningen fronte næringen mot myndigheter og andre instanser, og være en møteplass for medlemmene.

Av konkrete saker som har pekt seg ut er utfordringer innenfor miljøgifter i fiskeoljer og nye veterinærbestemmelser fra EU som skal implementeres i Norge.

Sekretariatet skal lokaliseres hos FHL på NHO, og adressen er:
FHL Maring Ingrediensindustri
Postboks 5471 Majorstuen
0305 Oslo

Det er valgt et styre bestående av 4 medlemmer og foreløpig 3 varamedlemmer. Disse 4 er:
· Jostein Refsnes (arbeidende styreformann)
· Tor Søreide Sivertsen, Marine Harvest Ingredients (Kjetil Olsen. Pronova Biocare)
· Harald Hagen, Marine Bioproducts AS, (Victor Johnsen, Maritex AS)
· Per Arne Eide,Misund Biprodukter AS (Tor Vikenes, Misund Biprodukter AS)

Medlemskontingenten er foreløpig fastsatt til kr. 30.000,- pr. år.

Foreløpig er et ti-talls bedrifter medlemmer . Det er også åpnet for støttemedlemskap for bedrifter og personer. Kontingenten er foreløpig ikke avklart.

Innmelding kan skje ved kontakt til Jostein Refsnes, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.