Program dag 1 - onsdag 3. februar
Generelt
-
10.00
Mål for utnyttelse av marint biråstoff - utfordringer og muligheter
Politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet Fride Solbakken
-
10.20
Utvikling av en fiskerinæring basert på utnyttelse av hele fisken
Jan Skjærvø, Norges Fiskarlag
-
10.35
Status og videre planer for utnyttelse og verdiskaping av biråstoff
Sigrun Bekkevold, RUBIN
-
10.55
Oversikt over utvikling av biråstoffsektoren på Island
Sjofn Sigurgisladottir, Matis
-
11.15
Spørsmål
-
11.25
Kaffepause
Biråstoff av god kvalitet
-
11.55
Kvalitetsoptimalisering av fisk og biråstoff ved ilandføring av rundfisk fra kystflåten
Leif Akse, Nofima Marin
-
12.15
Nytt utstyr for skånsom sløying. Mer effektiv produksjon av biråstoff til konsum
Frode Håkon Kjølås, SeaSide AS
-
12.30
Regionale produksjonsanlegg for sortert biråstoff fra torskesektoren
Arne Karlsen, Gunnar Klo AS/BiNor Products AS
-
12.50
Spørsmål
-
13.00
Lunsj
-
14.00
Kjøletransport av biråstoff fra laksesektoren og pelagisk industri for bedre kvalitet av olje
Alf Bliksvær, Thermotank AS
-
14.15
Har biråstoff fra oppdrettstorsk andre egenskaper enn fra villtorsk?
Grete Hansen Aas, Møreforsking
Produksjon av marine ingredienser
-
14.35
Separasjon og tørking av lakseblod - muligheter og utfordringer
Robert Wahren og Jørund Hagen, Core Competence / Vital Marin AS
-
14.55
Pilotprosjekt for olje og hydrolysat fra pelagisk industri
Sverre Hyttan, Modolv Sjøset Pelagic AS
-
15.10
Kaffepause
-
15.40
Proteinhydrolysater fra laks - hva er status for produksjon og utvikling?
Kjartan Sandnes, Marine Bioproducts AS
-
16.00
Erfaringer med produksjon av kollagent protein fra fiskeskinn på Færøyene
Jonhard Eysturskard, Seanergy
-
16.20
Erfaringer og fremtidige muligheter ved produksjon av kitin fra skall
Rigmond Abelsen, Chitinor AS
-
16.40
Kan kategori 2 materiale fra oppdrett erstatte fyringsolje i biproduktindustrien?
Bjørn Hyllmark, Scanbio
-
17.00 - 17.10
Spørsmål og diskusjon
-
19.30
Festmiddag
Program dag 2 - torsdag 4. februar
FoU
-
09.00
Lite oksiderte omega-3 oljer - et mulig konkurransefortrinn for norske råvarer
Gjermund Vogt, Nofima Mat
-
09.20
Sildeolje fra ferskt biråstoff til spesialprodukter for helse og ernæring
Iren Stoknes, EPAX AS
-
09.35
Fiskeproteinhydrolysater reduserer fedme. Kjenner vi årsaken?
Bjørn Liaset, NIFES
-
09.55
Laksebein som ingrediens i torskefôr
Sissel Albrektsen, Nofima Ingrediens
-
10.10
Spørsmål
-
10.20
Kaffepause
Markedsmuligheter
-
10.50
Hvordan kan norske marine ingredienser få suksess i den internasjonale helse- og ernæringssektoren?
Bjørn Skjævestad, Altavida AS
-
11.10
Er marine ingredienser interessant for norsk næringsmiddelindustri?
Eva Falch, Mills DA
-
11.25
Konsumprodukter av krabbebiråstoff. Utfordringer på markedssiden.
Fridrik Sigurdsson, SINTEF MRB
-
11.40
Lunsj
-
12.40
Markedsmuligheter og -utfordringer for rogn fra filetering av sild
Stein Ove Østvik, SINTEF Fiskeri og havbruk
-
12.55
Biråstoff som bidrag for et bærekraftig fiskefôr
Kjell Måsøval, Biomar
Rammebetingelser
-
13.15
Utfordringer og muligheter i eksisterende og kommende EU-forordninger
Gunn Knutsen, FHL-Maring
-
13.35
Kaffepause
-
14.00
Produktstandarder for å øke markedsmulighetene for marine ingredienser.
Harald Breivik, Neperdo Biomarine AS
-
14.20
Regionale forskningsfond, en ny mulighet for finansiering av FoU
Lars Andre Dahle, Forskningsrådet
Diskusjon og oppsummering
-
14.35
Plenumsdiskusjon og oppsummering
-
15.20
Slutt