Program dag 1 - onsdag 7. februar
Generelt |
|
10.00 | Politiske mål for verdiskaping av biprodukter |
Statssekretær Vidar Ulriksen, Fiskeri- og kystdepartementet Last ned foredrag (pdf) |
|
10.20 | Utnyttelse av hele råstoffet, alfa omega for næringen, |
Jan Skjærvø, Norges Fiskarlag Last ned foredrag (pdf) |
|
10.35 | Status for utnyttelse og verdiskaping av biprodukter i Norge |
Sigrun Bekkevold, RUBIN Last ned foredrag (pdf) |
|
10.55 | Hvordan går utviklingen på Island? |
Hannes Hafsteinsson, Icelandic Fisheries Laboratories, Island Last ned foredrag (pdf) |
|
11.15 | Spørsmål og diskusjon |
11.25 | Kaffepause |
Landindustrien |
|
11.50 | Landbasert sløying og sortering av biprodukter. Bra for fisker, bra for bedriften og bra for biproduktene! |
|
|
12.20 | Muligheter for utnyttelse av biprodukter fra krabbeindustrien og pelagisk industri |
Stein Ove Østvik, SINTEF
Fiskeri og havbruk AS Last ned foredrag (pdf) |
|
12.40 | Satsing på industriell tørking av fiskehoder i Norge |
Jan Fredriksen, Arctic Stockfish
Kvalsund AS Last ned foredrag (pdf) |
|
13.00 | Lunch |
Oppdrett |
|
14.00 | Utnyttelse av kjøtt fra lakserygger. Teknologi og produktegenskaper |
Stein Ove Østvik, SINTEF Fiskeri
og havbruk AS Last ned foredrag (pdf) |
|
14.20 | Lakseblod og laksehoder. Teknologi, konservering anvendelse |
Frode Håkon Kjølås, SeaSide AS Last ned foredrag (pdf) |
|
Biprodukter til konsum |
|
14.40 | BiNor: Utvikling og tilrettelegging av felles salg og profilering av konsum-biprodukter |
Gustav Eidsaune, BiNor Products AS Last ned foredrag (pdf) |
|
14.55 | Lakserygger som råstoff til attraktive fiskematprodukter |
Hans Chr. Berggren, AS Berggren Last ned foredrag (pdf) |
|
15.10 | Kaffepause |
Ingredienser |
|
15.40 | Status for MARING, bransjeforening for marin ingrediensindustri |
Jostein Refsnes, MARING Last ned foredrag (pdf) |
|
15.50 | Nutraceuticals from Norwegian marine by-products |
Andreas Sander, Cognis Last ned foredrag (pdf) |
|
16.10 | Hvordan utvikle ingredienser til legemidler? |
Thorleif Thormodsen,
Navamedic ASA Last ned foredrag (pdf) |
|
16.30 | Potensialer og begrensninger for råvarer til omega-3 oljer |
Odd-Ivar Lekang, TINE BA Last ned foredrag (pdf) |
|
16.50 | Spørsmål og diskusjon |
17.10 | Slutt for dagen |
19.30 | Festmiddag |
Program dag 2 - torsdag 8. februar
FoU |
|
09.00 | Resultater fra det 5-årige forskningsprogrammet DOCMAR |
|
|
11.10 | Spørsmål |
11.20 | EU`s forskningsprogram Seafood Plus |
Torger Børresen,
Danmarks Fiskeriundersøkelser Last ned foredrag (pdf) |
|
11.40 | Lunch |
12.40 | Kan fersk lakseolje bedre helsa til hund og gris? |
Erik Lærdal,
Marine Harvest Ingredients AS Last ned foredrag (pdf) |
|
13.00 | Kan mineralrike biprodukter gi bedre vekst og smak på oppdrettstorsk? |
Anders Aksnes, Fiskeriforskning Last ned foredrag (pdf) |
|
Industri, teknologi og regelverk |
|
13.20 | Teknologiutvikling og kommersialisering av spesialkitosaner i Norge |
Einar Mustaparta, Advanced
Biopolymers AS Last ned foredrag (pdf) |
|
13.35 | Marine proteiner – forretningsmessige muligheter og utfordringer |
Hans Troye, Seagarden AS Last ned foredrag (pdf) |
|
13.55 | Kaffepause |
14.20 | Utvikling av en biomarin næring: Betydning av marin bioteknologi |
Jostein Dalland, Natural ASA Last ned foredrag (pdf) |
|
14.40 | Tilpassing av regelverk til økt verdiskaping av biprodukter |
Ola Magnus Lømo, FHL MARING Last ned foredrag (pdf) |
|
Diskusjon og oppsummering |
|
14.55 | Plenumsdiskusjon og oppsummering |
15.40 | Slutt |