MARING FagDag 2008
RUBIN og MARING gikk sammen om å arrangere en MARING FagDag tirsdag 18. november 2008 på Radisson SAS Airport Hotel, Gardermoen.
Fagdagen fikk god oppslutning. Det var tilsammen 80 deltakere, og halvparten kom fra industrien.
Hovedtema var EUs krav og forordninger i forhold til helse- og ernæringsmerking av functional foods og kosttilskudd, samt godkjenning av marine ingredienser innenfor Ny Mat lovverket. Disse forordningene ble gjennomgått av Mattilsynet og ble kommentert av representanter fra NHO Mat og drikke og FHL-Maring. Prof. Christian Drevon fra Ernæringsinstituttet ved universitetet i Oslo holdt et kritisk innlegg til kosttilskuddsnæringen i forhold til alle løftene. Videre gjennomgikk Norges Fiskerihøgskole og NIFES hva som er dokumentert av fisk og ingredienser i forhold til løse påstander, RUBIN og MARING presenterte nye prosjekter og nyheter og til slutt orienterte direktør Adam Ismael i GOED muligheter og utfordringer innenfor omega-3 olje området.
Konferanseprogram, deltakerliste og de enkelte innlegg kan lastes ned her.
Program fagdag 18. nov. 2008
Deltakerliste fagdag
Edel Elvevoll, Norges Fiskerihøgskole
Lisa Garmweidner, Mattilsynet
Ingvild Eide Graff, NIFES
Steinar Høie, NHO Mat og Drikke
Christian Drevon, Ernæringsinstituttet, univ. i Oslo
Svanhild Vaskinn, Mattilsynet
Gunn Harriet Knutsen, FHL Maring
Sigrun Bekkevold, RUBIN
Jon Aulie, FHL Maring
Adam Ismael, GOED