Onsdag 14. januar
Oversiktsforedrag
og presentasjon av resultater

Åpning
Lars Liabø, Stiftelsen RUBIN

Politiske mål og tiltak på biproduktsektoren
Fiskerimininster Peter Angelsen

Biproduktenes betydning for næringen, behov og planer.
Fellesforedrag fra Norges Fiskarlag,
Fiskerinæringens Lands-Forening og Norske Fiskeoppdretteres Forening,
Jan Skjærvø
, Norges Fiskarlag

RUBIN’s utfordringer,
og resultater, samt
perspektiver fremover
.
Øistein Bækken,
Stiftelsen RUBIN

Mengder, utnyttelse og trender.
Sigrun Bekkevold,
Stiftelsen RUBIN

Lokal utnyttelse

Våkompostering av kadaverøst fiskeoppdrettsavfall
Ronald Bjøru, Planteforsk

RUBIN-fôret.
Lokalt produsert fiskefôr av fiskeavskjær
Erland Austreng, Akvaforsk Kurt Draget, NTNU
Jarl Klo
, Gunnar Klo AS

Ensilasje og mel

Ensilasje som fôr til husdyr
Anders Skrede, Norges Landbrukshøgskole

Ensilasje som råtoff i tørrfôr
til fisk
Ingmar Høgøy,
Rieber & Co. AS

Erfaring fra ensilering I filètbedrift og på ferskfisktråler
Petter Halle, Nestlè Norge AS

Melindustrien-en stor avtaker av biprodukter
Nils Urdahl, SSF


Torsdag 15.januar
"Nasjonal strategi" for økt verdiskapning


Fangstleddet

Utnyttelse av biprodukter i den
havgående fiskeflåten
Børge Nakken, Skipsteknisk AS

Untnyttelse av biprodukter i kystflåten
Runar Hartvigsen
Fiskerisjefen i Finnmark

En utstyrsprodusents rolle mht.
produksjon av biprodukter ombord
Per Huse, Odim Skodje AS

Bruk av egen innsamlingsbåt for
biprodukter på fiskefeltet
Kjetil Steinsland, Hordafôr AS

Nye Markeder

Nye oljer fra fiskebiprodukter
Robert Wahren, Borregård
Geir Wold, Maritex AS
Jan Rosland, Rygro AS

Kvalitet av ombordfryst lever
Olav Sæther, SINTEF

Fiskehoder til konsum
Per Stoknes,
Møreforsking Ålesund

Produksjon av avanserte protein-produkter,
biokjemikalier og farma-produkter

Jan Raa, Fiskeriforskning

Administrative ordninger

Fiskeridirektoratets planer
Fiskeridirektør Peter Gullestad

Finansordninger
Viggo Andreassen, SND
Viggo Mohr, Norges Forskningsråd